• 0 536 442 51 78
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

İbrahim için Özel Ders Bilgileri

ibrahim.jpg

Bilgiler

Adı İbrahim
Doğum Yılı 1994
Eğitim Durumu Lisans (Öğrenci)
Bölümü Uluslararası İlişkiler Bölümü
Yaşadığı Semt Emek Mahallesi - Çankaya
Verdiği Dersler LGS Tüm Dersler
Ders Mekanı Öğrencinin Evi, ODTÜ ve Kafe
Ders Ücreti (Saat) 60₺
3 Yıllık Özel Ders Tecrübesi

Bu eğitmenden ders almak için site koordinatörlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim için:  0545 796 32 00

 

Bu profilde verilen bilgilerin doğruluğu odtuludenders.com ekibi tarafından birebir görüşmeler ve belgeler aracılığıyla saptanmıştır.

Verdiği Dersler Hakında Bilgiler

5. - 7. sınıf ve TEOG dersleri

Matematik

Üç yıldır orta okul öğrencilerine matematik dersleri veriyorum. Son iki sene içerisinde TEOG 1. ve 2. dönem sınavlarına kadar düzenli sınav hazırlığı yaptığım çok sayıda öğrenci oldu.

Öğrencilerin eksiklerine yönelik yerinde tespitler yapıp geride eksik bırakmadan kontrollü bir şekilde matematik derslerini tamamlamayıp başarıyı elde ediyoruz. Örneğin 8. sınıfın ve TEOG'un önemli ama sorun yaşanılan bir konusu olan EBOB-EKOK konusu için 6. sınıfta asal sayılar ve asal çarpanlara konusunu iyi öğrenmiş olmamız gerekir. Bu konular için ise yine diğer temel matematik konularını iyi kavramış olmamız gerekiyor.

Öğrenciler bu zincirin herhangi bir kısmında sorun yaşadığı zaman, kaçırdığı konular esasta gayet kolay olmasına rağmen, matematikten uzaklaşmaya başlıyor. Bu da öğrencinin eğitim hayatında ciddi aksaklıklara neden olabiliyor. Bu nedenle öğrencinin matematik temelinde oluşan eksikliklerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tecrübelerim bana göstermiştir ki bu tip eksiklerin giderilmesinde özel ders tam bir panzehir işlevi görmektedir.

Özel ders, sınıf derslerinden farklı olarak birebir öğrencinin eksiklerine yönelebildiği için öğrencinin derslerden kopmamasında son derece etkilidir. Böylece öğrencinin okuldaki derslerini takip etmesi daha kolay olmaktadır.

Genellikle orta okul çağlarındaki öğrencilerin ders çalışma motivasyonlarının da eksik olduğunu bildiğim için bu hususa dikkat etmeye çalışıyorum. Onlara motivasyon sağlayarak ders çalışma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum.

Türkçe

Öğrencinin Türkçe bilgisi diğer tüm derslerindeki başarısını etkilemektedir. Eğitmenlerin haklılıkla söylediği gibi bir soruyu çözebilmek için önce soruyu anlamak gerekir. Dahası insanın kendi zihninde sistematik bir düşünce geliştirebilmek için de dil becerisinin yüksek olması gerekmektedir. Bu nedenle Türkçe dersinde başarılı olan bir öğrencinin başarısı diğer derslere de kesinlikle yansıyor.

Ben de bu yüzden Türkçede önce konuları detaylı bir şekilde anlatıp sonra bol bol pratik yapma, soruyu doğru bir şekilde yorumlama ve hız kazanma üzerine çalışmalar yaptırmaya çalışıyorum.

İnkılap Tarihi

Öğrencilerin inkılap tarihi dersine yönelik yaşadıkları en büyük sıkıntı, bilgilerinin arasında olay kurgusu yapmakta güçlük çekmeleridir. Derslerde genellikle sadece olaylar anlatıldığı için öğrenciler bunu hatırlarında tutmakta güçlük çekiyor ve bir yığın bilgi karşısında öğrencilerin gözü korkuyor.

İnkılap tarihi dersini bir ezber dersinden çıkarmak adına olayları sebep sonuç ilişkisine dayandırıp tıpkı öykünün bir parçası gibi anlatmaya çalışıyorum. Böylece öğrenci konuyu ezberlemek yerine öğreniyor ve olay zincirinin herhangi bir yerinden yakaladığı zaman doğru sonuca kolaylıkla ulaşabiliyor. Böylelikle inkılap tarihi dersi ömürleri boyunca akılda kalacak genel kültür bilgisine dönüşebiliyor.

Eğitim Geçmişi

2009-2013 Özel Kızılırmak Fen Lisesi
2013- ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü (Devam ediyor)

Başarılar

ÖSYM 2014 LYS TS-2 Alanında Türkiye 4478.'liği
ÖSYM 2014 LYS TM-3 Alanında Türkiye 9650.'liği

Kişisel Detaylar

İlköğretim ve lise hayatımı Kırıkkale'de geçirdim. 10-11 yaşlarındayken düzenlenen satranç turnuvalarında başarılar elde ettim.

Spor, özellikle basketbol hayatımın çok büyük bir parçası olmuştur. Şu anda ODTÜ basketbol takımında oynamaktayım. İki sene basketbol antrenörlüğü tecrübem oldu ve şu anda da Ankara'da basketbol hakemliği yapıyorum.

Çok sıkı bir Snooker takipçisi olduğumu söylemeliyim. Fırsat buldukça okumaya özen gösteriyorum. Bunun yanı sıra ODTÜ'de Uluslararası İlişkiler öğrencilerinin çıkardığı News Report adlı gazetede kısa bir süre için yazılar hazırladım.

0 Yıllık
Tecrübe
0+
ODTÜ'lü Eğitmen
0 Farklı
Alanda Özel Ders
0+
Özel Ders