• 0 501 370 12 25
  • 0 555 679 47 84
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
n.bariis
1931
Çevrimdışı
Nazmi Barış Yüğrük
05301175351
Söğütözü
Öğrenci (Lisans)
Makine Mühendisliği Bölümü
Ankara Atatürk Anadolu Lisesi (AAAL) 2007-2011
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 2011-2014 (tamamlanmadı)
ODTÜ Makine Mühendisliği 2014-devam ediyor

YGS-1 2011 Türkiye 897.
YGS-2 2011 Türkiye 1066.

LYS 2011 MF-1 Türkiye 731.
LYS 2011 MF-4 Türkiye 874.

YGS-1 2014 Türkiye 640.
YGS-2 2014 Türkiye 664.

Çocukluğumdan beri yeni bilgiler öğrenince çok heyecanlanan bir yapım vardı ve aynı zamanda da bu heyecanı öğreterek diğer insanlarla paylaşmak çok hoşuma gidiyordu. Bunu fark ettiğimden beridir de arkadaşlarım bana her soru sorduğunda onlara istekle yardım ettim. İlk özel dersimi ise 2013'de verdim. O zamandan beri YGS-LYS ve lise düzeyinde ( Mat-Geo-Fizik), ilkokul seviyesinde okula yardımcı matematik,fen ve ingilizce dersleri vermiş bulunmaktayım.

Favori alanım matematik. Biz insanlar, yarattığımız rakamlar arasında belli işlemleri yaparak günlük hayattaki problemlerimizi çözmek için matematik dediğimiz dili kullanıyoruz. O yüzden matematik öğretirken konuları mantıklı ve işlevsel bir şekilde aktarıp, asıl olarak öğrenciye bu problemleri nasıl çözdüğümüzü soru üzerinden çözme taraftarıyım. Öğrencinin düzeyine uygun kaynaklarla çalışıp, zamanla tempoyu artırmak öncelikli hedefim. Açıkçası kaynaklar arasında çok ayrım yapmıyorum, çünkü öğrenci olayı kavrayıp, soruyu çözme sanatını edindikten sonra, soruların farklılığı öğrenci için sorun yaratmaktan çıkıyor. Bunu elde edemeyen öğrenciler ise ne yazık ki sonuca ulaşamıyorlar ki güncel sistem öğrencilerden en farklı soru tiplerine bile hemen adapte olmalarını bekliyor. Bu yüzdendir ki verdiğim ödevlerin en geç 24 saatte yapılmasını özellikle istemekteyim. Matematik aşığı birisiyim ve öncelikli hedeflerimden birisi de matematiği öğrenciye sevdirerek öğretmek.

Fizikte ise olay sorunu çözmekten ziyade anlamakla alakalıdır ki çoğu öğrenci bu yüzden çok zorlanır. Hızla gitmekte olan bir araca matematik kaçla gidiyorsun diye sorarken fizik hangi yöne ve nasıl gittiğini sorar. O yüzden fizikte önce konuyu sağlam sindirip, soruları da anlayarak çözmeliyiz. Anlayamadığımız bir soruyu çözmek fizikte ne yazık ki mümkün olmaz. Fizik anlatırken bu noktalara dikkat etmeye çalışıyorum arkadaşlar.

Okul değiştirdiğim için sınava 2 kez girmek zorunda kaldım ve gizli taktiklerimi öğrencilerimle de paylaşıyorum.

Spor yapmayı çok seviyorum ve spor benim için hayatımın ayrılmaz bir parçası diyebilirim. Maç izlemeyi pek sevmesem de futbol oynamaya aşığım dersem yalan olmaz. Yıldızlar (u-13) Ankaragücü'nde başladığım futbola seneler geçtikçe okul takımlarında ve diğer bir sürü takımda oynayarak devam ettim. Harika arkadaşlar ve tecrübeler edindim. Hala aktif olarak amatör bir kulüpte oynamaktayım.
Öğrencinin Evi, Öğretmenin Evi
Evet
130 TL
Biyoloji, Fizik, Geometri, Kimya, Matematik
Matematik, Fen ve Teknoloji
Matematik, Geometri
TEOG, Lise (Okula Destek)
0 Yıllık
Tecrübe
0+
ODTÜ'lü Eğitmen
0 Farklı
Alanda Özel Ders
0+
Özel Ders